Ravintola suosituksia

Nykyaikainen virolainen keittiö

Ö
Mere pst 6E
Ö tarjoaa nykyaikaista pohjoismaalaisten perinteiden sävyttämää virolaista keittiöt.
Ideat ovat lennokkaita, ruoat yllättävät usein ja ovat hyvin maukkaita. Keittiömestarit purkavat usein tunnetut klassikot osiin ja kokoavat ne aivan uudella tavalla. Illallinen Ö-ravintolassa on kuin pieni esitys, jolla on aina tarina kerrottavana.

Leib. Resto ja Aed
Uus 31
Leib-ravintolan väki pitää yksinkertaisesta, välittäen valmistetusta ruoasta, johon käytetään aina vain parhaita ja tuoreimpia raaka-aineita. Vanhan kaupungin hiljaiselle pihalle avattu ravintola ja sitä ympäröivä kaunis puutarha tarjoavat parasta kotimaista ruokaa ja tietenkin itse leivottua leipää.

Neh
Lootsi 4
Neh on Pädasten kartanon, useamman kerran Viron parhaaksi ravintolaksi valitun Alexander-ravintolan talvikauden koti Tallinnassa. Myös pääkaupungin tiloissa jatketaan Pohjolan saariston keittiöelämysten tarjoamista, jossa raaka-aineena on suurimmalta osin saarien pientilallisten tuotteita ja ruokalista lähtee kauden mauista.

Tunnelmalliset illat vanhassa kaupungissa

Bollywood
Pikk 31
Ravintola-lounge Bollywood tarjoaa intialaisen, thaimaalaisen ja kiinalaisen keittotaidon parhaita paloja ja sen lisäksi miellyttävää illanviettoa viihtyisissä tiloissa, korvia hivelevän chill out –musiikin ja lämpimän huomaavaisen palvelun saattelemana.

Pegasus
Harju 1
Kirjailijoiden talo, jossa Pegasus sijaitsee, on vuonna 1963 rakennettu ensimmäinen nykyaikainen talo Tallinnan vanhassa kaupungissa ja tämä ravintola oli aikoinaan muodikkain kahvila silloisessa Tallinnassa. Pegasus on tuoreita ajatuksia yhä tulvillaan.
Ruokalista on koottu pohjoismaisen keittiön annoksista, ruoanvalmistuksessa käytetään mahdollisimman paljon virolaisten pienviljelijöiden luomutuotteita ja lähiruokaa.

Ribe
Vene 7
Riben ruokalistaa luonnehtivat raikkaus, kausittaisten ja ehdottomasti kotimaisten raaka-aineiden käyttö, jossa on mukana myös eurooppalaisten ruokaperinteiden makuja ja menetelmiä.
Noin 120 viinin viinilista perustuu Vanhan maailman viinituotantoon.

Frank
Sauna 2
Frank on paikka, jollaista sen perustajat DJ Priit Juurmann alias DJ Julm ja taiteilija Mary Jordan Tallinnassa asuessaan kaipasivat – maailmalta tuttuja makuja tarjoava bistro, jossa elämyksiä tarjoavat sekä ruoka että sisustus.

Parhaat näkymät kaupungin yli

Noa ja Noa Peakoka Saal
Ranna tee 3
Vuonna 2014 avattu ja heti Viron parhaaksi ravintolaksi valittu Noa erottuu muista sijainniltaan – talo on meren rannalla melkein vesirajassa, arkkitehtuuriltaan ja sisustukseltaan. Kaiken lisäksi miljoonanäkymät Tallinnan silhuetin ja meren yli sekä takuulla mieleen painuva makuelämys.

Teletorni Brasserie&Restoran
Kloostrimetsa tee 58 A
Tv-torni on Viron korkein rakennus, jonka huippu kohoaa peräti 314 metrin korkeuteen. Kun 49 sekunnin hissiajelu on ohi, vieras huomaa olevansa 170 m korkeudessa näköalatasanteen ensimmäisessä kerroksessa, jossa voi nauttia 360 asteen näköalasta Tallinnan ja sen lähiympäristön yli. Kerrosta ylempänä voi nauttia erilaisia makuja ja näkymiä brasseriessa ja ravintolassa, jossa on kesäkaudella avattu myös ulkoilmaterassi.

Kasvissyöjille

Aed
Rataskaevu 8
Aed tarjoaa viihtyisässä ja vehreyttä pursuavassa ilmapiirissä monipuolisia kasviruokia. Annokset ovat juuri sopivan kokoisia ja hintataso kohtuullinen. Kokeile myös 100% vegaani-jälkiruokaa:

Vegan restoran V
Rataskaevu 10
Viron ensimmäinen vegaaniravintola on kauniisti sisustettu pieni viihtyisä kahvila, joka tarjoaa edullisella hintatasolla maukkaan kolmen ruokalajin aterian.